Vacatures voor Systeembeheerders
...dé site van en voor systeembeheerders

LINUX SYSTEEMBEHEERDER VACATURES

Vacatures Linux Systeembeheerder? Bekijk hier overzichtelijk alle vacatures gericht op systeembeheerders met Linux kennis en ervaring.

 

- Bekijk hier alle vacatures -


Linux Systeembeheerder

Systeembeheerders kunnen diverse certificeringen en specialismes hebben. Een daarvan is Linux. Linux is het meest bekende operating systeem dat op open-source geent is.

 

Certificaten Linux Systeembeheerder

Er zijn een groot aantal distributies in de markt zoals bijvoorbeeld Red Hat, Fedora, Ubuntu en Debian. Een aantal van die distributies, zoals bijvoorbeeld Red Hat, hebben hun eigen certificeringstraject terwijl er ook bedrijfsonafhankelijke certificeringen zijn. Hierdoor zijn er momenteel een aantal verschillende certificeringsprogramma’s beschikbaar; CompTIA Linux +, LPI, RHCE (Red Hat) en CLP (Novell)


Systeembeheerder met Linux

Als systeembeheerder Linux doe je projecten die gericht zijn op ontwikkelingen en verbetering van beheer. Een Linux Systeembeheerder is verantwoordelijk voor het beheren van Linux servers, oplossen van storingen in het netwerk en op computers, het bieden van technische ondersteuning aan medewerkers,het doen van migraties naar nieuwere Linux besturingssystemen en het opstellen van handleidingen voor applicaties, systemen, beveiliging, herstel werkzaamheden en backup werkzaamheden. Erg divers dus.

 

Linux distributies

Linux distributies? Hier vindt u de verschillende Linux distributies per afkomst op alfabetische volgorde. Om te beginnen met Arch Linux, CentOS, Damn Small Linux en Debian. Verder Dreamlinux, Fedora, Gentoo Linux, gOS, Knoppix, Kubuntu en Mandriva. Als laatste Linux distributies zijn er MEPIS, Mint, PCLinuxOS, Puppy, Sabayon, SUSE/OpenSUSE, Slackware Linux, Ubuntu en Zenwalk.

 

Vacatures Linux Systeembeheerders

Heb jij diepgaande kennis van Linux en ben je in staat Linux servers te beheren en configureren, bekijk dan de vacatures op deze site. Of lees verder op onze website.Sysadmin Certificering

Klik op een van de onderstaande logo's voor actuele vacatures per certificering.
Vacatures

Je vindt hier ook leuke en uitdagende systeembeheer vacatures. Een leuke start van je carriere, na het behalen van je MBO of HBO diploma. Bekijk het actuele systeembeheerder vacature aanbod.